Pojdi na glavno vsebino

Državno prvenstvo v športnem plezanju
23.-25. november 2018

13. Plezalni dnevi Kranja so se uspešno začeli

23. november 2018

Dneve so otvorili člani in članice z napeto tekmo na balvanih. Potegovali so se za mesta v nedeljskem večernem finalu. Pri tem so bili uspešni, pri članih, Anže Peharc, Milan Preskar, Zan Sudar, Klemen Novak, Aljaž Resnik in Luka Potočar; pri članicah pa Mia Krampl, Katja Kadić, Mina Markovič, Julija Kruder, Lučka Rakovec in Vita Lukan. Nedeljski finale bo hkrati tudi zadnja tekma državnega prvenstva v balvanih letos in fantastičen zaključek dogodka z razglasitvijo skupnih zmagovalcev. 

V težavnostnem plezanju je bila med cicibankami najuspešnejša Lana Gorič (ŠPO Celje), drugo mesto je osvojila Neža Zajc (PS Ascendo), tretje pa Julija Batagelj (DRPK), a vrh je ostal neosvojen. Tudi pri cicibanih ni nikomur uspelo do vrha, a na koncu si je prvo mesto priplezal Zal Vrban (ŠPO Celje), drugo Denis Trost (AK Slovenj Gradec) in tretje Svit Knez (PK Laško).

Tekmovalci naslednje starostne pa so vrh dosegli večkrat. V kategoriji mlajše deklice je to uspelo Sari Čopar (PK Laško), ki je s tem suvereno osvojila prvo mesto, drugo mesto je brez vrha pripadlo Evi Hren (ŠPO APD Kozjak MB), tretje pa Emi Kordež (AK Ravne). Pri mlajših dečkih sta se vrha dotaknila Luka Jerman (PK Kamnik) in Jaka Jaki (DRPK), tretje mesto pa si je priplezal Tim Korošec (PK Škofja Loka).

podelitev težavnost cicibankepodelitev cicibanipodelitev mlajši dečki

Zvečer so se na balvanih pomerili tudi starejše deklice in dečki. V sobotni finale so se pri dečkih uvrstili Bine Meke, Štefan Tomažič, Žiga Židan, Grega Verbuč, Aljaž Križnar in Jakob Pogačar. Pri deklicah pa bomo navijali za Emo Seliškar, Evo Puhar, Dominiko Kodra, Letijo Fajfar, Hano Humerca in Pio Mavec.

PDK18

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se