Pojdi na glavno vsebino

Državno prvenstvo v športnem plezanju
27. - 28. nov. 2021

Začetek 14. Plezalnih dnevov Kranja

29. november 2019

Plezalne dneve Kranja smo otvorili z napeto tekmo na balvanih za člane in članice. Mesto v nedeljskem večernem finalu so si priborili člani Luka Potočar, Žiga Zajc, Matic Kotar, Milan Preskar, Aljaž Resnik in Havijer Lešnik, med članicami pa Tjaša Kalan, Lana Skušek, Julija Kruder, Rebeka Kamin, Betka Debevec in Petra Glušič. Nedeljski finale bo hkrati vrhunec PDK 2019 in obenem zadnja tekma državnega prvenstva v športnem plezanju.

V okviru kvalifikacij v balvanih je potekala tudi tekma za mladince in mladinke. Med mladinci je prvo mesto osvojil Potočar; sledijo mu Zajc, Lešnik, Golej, Sitar in Borinc. V ženski kategoriji sta tekmovali samo dve mladinki. Lana Skušek si je s štirimi osvojenimi vrhovi prislužila prvo mesto. Sledi ji Petra Glušič, ki do vrha prišla na treh balvanskih problemih.

  

V težavnostnem plezanju smo videli samo en vrh in sicer v kategoriji mlajših dečkov. Med cicibankami je bila najuspešnejša Teja Bobnar, drugo mesto je osvojila Žana Gliebe, tretje pa Maruša Podobnik. Pri cicibanih je najvišje priplezal Lan Čreslovnik, sledita mu Jaka Reš in Metod Vrčkovnik. 

V kategoriji mlajših deklic je prvo mesto osvojila Zala Mlakar Starič, sledita ji Eva Hren in Lina Funa. Edini, ki je v disciplini dosegel vrh, je bil Gorazd Jurekovič, ki si je s tem tudi prislužil 1. mesto. Na drugo mesto je priplezal Timon Zore, tretje mesto pa je zasedel Janej Kotar Tominšek.

  

Zvečer so se na balvanih pomerile tudi starejše deklice in dečki. V sobotnem finalu bomo navijali za Saro Čopar, Evo Puhar, Lizo Novak, Hano Humerca, Emo Kordež in Emo Seliškar, v kategoriji dečkov pa za Timoteja Romašaka, Lovra Črepa, Aljaža Križnarja, Tima Korošca, Jaka Jakija in Lana Mastnaka.

  

Jutri začnemo ob 9.00 s kvalifikacijami v balvanskem plezanju za kadete in kadetinje.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se