Pojdi na glavno vsebino

Državno prvenstvo v športnem plezanju
27. - 28. nov. 2021

Dan za najmlajše in najstarejše

27. november 2015

Med cicibani je slavil Lovro Črep (Šaleški AO), do drugega mesta je priplezal Jaka Jaki (ŠPD Korenjak), do tretjega pa Tim Korošec (PK Škofja Loka). Pri cicibankah si je prvo mesto priplezala Ema Seliškar (AK Slov. Bistrica), drugo Hana Humerca (ŠPO Radovljica), tretje pa sta si razdelili Karolina Pirc (ŠD Proteus) in Ninsei Perat (DEŠ).

V skupni razvrstitvi je med cicibankami slavila Liza Novak (PK Laško), druga je bila Ema Seliškar (AK Slov. Bistrica), tretja pa Hana Humerca (ŠPO Radovljica). Tim Korošec (PK Škofja Loka) je bil prvi v skupni razvrstitvi pri cicibanih, drugi je bil Jaka Jaki (ŠPD Korenjak), tretji pa Lovro Črep (Šaleški AO).

Pri mlajših dečkih sta se zmage veselila Bine Meke (PD DPČ Šmartno) in Andrej Polak (PK Škofja Loka), tretje mesto pa so si razdelili Rok Kralj (AO Trbovlje), Aljaž Resnik (PK Kamnik) in Grega Verbuč (ŠPS PD Mozirje). Predstavnik AO Kranj Miha Miljavec je dosegel deseto mesto. Med mlajšimi deklicami pa sta bili najboljši predstavnici ŠPO Celje Maja Majcen na prvem mestu in Saša Brodej na drugem, tretje mesto pa si je priplezala Betka Debevec (PK Kamnik).

Saša Brodej (1. mesto, ŠPO Celje), Betka Debevec (2. mesto, PK Kamnik) in Maja Majcen (3. mesto, ŠPO Celje) so bile najboljše v skupni razvrstitvi med mlajšimi deklicami, med mlajšimi dečki pa so si prva tri mesta razdelili Andrej Polak (PK Škofja Loka) na prvem mestu, Anej Batagelj (DRPK) na drugem in Bine Meke (PS DPČ Šmartno) na tretjem.

Današnji večer pa je določil tudi finaliste in finalistke finala na balvanu. V nedeljo zvečer bomo pri članicah navijali za Mino Markovič (ŠPK Plus) in Julijo Kruder (ŠPO Celje), ki sta obe dosegli vse 4 vrhove, ter Tjašo Kalan (AO Kranj), Tjašo Slemenšek (Šaleški AO), Saro Lukič (Šaleški AO) in Kajo Skvarč Božič (ŠD Proteus). Med člani pa so se na zadnjo tekmo 10. PDK uvrstili Jernej Kruder, ki je edini dosegel vseh pet vrhov, ter Urban Primožič, Domen Škofic, Jure Raztresen, Zan Sudar in Anže Peharc. Komaj čakamo finale!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se