Pojdi na glavno vsebino

Državno prvenstvo v športnem plezanju
27. - 28. nov. 2021

Napet zaključek 13. Plezalnih dni Kranja

25. november 2018

V zadnji tekmi vikenda so na balvanih člani in članice iz sebe izstisnili še zadnje atome moči in se spopadli vsak s štirimi različnimi smermi. 

Med šestimi finalistkami je najboljši rezultat s tremi osvojenimi vrhovi dosegla Mina Markovič (ŠPK Plus), drugo mesto je osvojila Julija Kruder (ŠPO Celje), tretje pa domačinka Mia Krampl (AO Kranj). Finala članic se zaradi bolezni žal ni udeležila Katja Kadić. V moški konkurenci je navdušil Zan Sudar (AK Ravne), ki je prišel do vrha vseh štirih smeri in zasluženo zmagal. Drugo mesto je s tremi osvojenimi vrhovi zasedel Milan Preskar (PK Kamnik), tretje pa domačin Anže Peharc (AO Kranj).

Tudi v skupni razvrstitvi državnega prvenstva na balvanih si je prvo mesto med člani priboril Zan Sudar (AK Ravne), drugo mesto je osvojil Luka Potočar (ŠPO Radovljica), tretjo pa Anže Peharc (AO Kranj). Pri članicah pa je skupno zmago slavila Mina Markovič (ŠPK Plus), drugo mesto v skupnem seštevku je pripadlo Viti Lukan (ŠPO Radovljica), tretje pa je zasedla Lana Skušek (ŠPO Komenda).

V kategoriji mladinci je danes slavil Klemen Novak (AO Kranj), drugi je bil Nejc Sitar (PK Kamnik), tretji pa Jaka Šprah (DRPK). Pri mladinkah pa je zmagala Mia Krampl (AO Kranj), druga je bila Vita Lukan (ŠPO Radovljica), tretja pa Lana Skušek (ŠPO Radovljica).

V skupnem seštevku na balvanih za mladince si zmago delita Maks Bogolin (AO Črnuče) in Klemen Novak (AO Kranj), tretji pa je Aleš Peharc (AO Kranj). Pri mladinkah pa je zmagala Lana Skušek (ŠPO Komenda), druga je bila Vita Lukan (ŠPO Radovljica), tretja pa Mia Krampl (AO Kranj).

Nedeljski finale je bila zadnja tekma državnega prvenstva v balvanih letos in fantastičen  zaključek dogodka z razglasitvijo skupnih zmagovalcev. 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se