Pojdi na glavno vsebino

Državno prvenstvo v športnem plezanju
27. - 28. nov. 2021

Otvoritev zadnjega tekmovalnega dne

1. december 2019

Na balvanih so se pomerili cicibani in cicibanke. Med cicibankami je na prvo mesto priplezala Teja Bobnar (GŠD Bricalp), ki je osvojila vse vrhove v prvem poskusu. Drugo mesto je pripadlo Maruši Podobnik (ŠPK Andreja Kokalja), tretje mesto pa si delita Naja Isak (ŠD Balvanija) in Žana Gliebe (AK Ravne). V konkurenci cicibanov je bil najuspešneši Lan Čreslovnik (ŠD Balvanija) z vsemi desetimi osvojenimi vrhovi v 11 poskusih. Sledi mu Jaka Reš (PK Žirovnica) z vsemi vrhovi v 14 poskusih. Tretje mesto si tudi pri cicibanih delita dva tekmovalca in sicer Metod Vrčkovnik (AK Ravne) in Elija Baloh (PK Kamnik).

To je bila hkrati tudi njihova zadnja tekma na državnem prvenstvu.

  

V kvalifikacijah težavnostnega plezanja so se pomerile starejše deklice in dečki ter kadetinje in kadeti. Med deklicami je najvišje priplezala Sara Čopar (ŠPO Celje). Sledita ji Liza Novak (PK Laško) na drugem in Hana Humerca (ŠPO Radovljica) na tretjem mestu. Edini, ki je dosegel vrh je bil Jaka Jaki (DRPK), ki se je s tem suvereno umestil na prvo mesto. Drugo mesto v kvalifikacijah si delita Timotej Romšak (PK Kamnik) in Lovro Črep (Šaleški AO). Četrto mesto je pripadlo Timu Korošcu (PK Škofja Loka).

V kategoriji kadetov ni bilo osvojenega vrha. Med kadetinjami se je v kvalifikacijah na prvo mesto uvrstila Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica), druga je bila Maja Majcen (ŠPO Celje), tretje mesto pa si delita Betka Debevec (PK Kamnik) in Pia Gaber (PK Škofja Loka). Med kadeti je najvišje priplezal Anej Batagelj (DRPK). Grega Verbuč (ŠPS PD Mozirje) je bil drugi, tretje mesto pa je dosegel Aljaž Resnik (PK Kamnik).

   

Finale bo potekal ob 14.00, vzporedno s tekmovanjem v balvanskem plezanju za mlajše deklice in dečke.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se