Pojdi na glavno vsebino

Državno prvenstvo v športnem plezanju
27. - 28. nov. 2021

Ne samo plezanje

28. november 2016

Plezalni dnevi Kranja so v prvi vrsti res finale DP v športnem plezanju za vse kategorije v dveh disciplinah - v težavnosti in na balvanu, vendar smo tudi letos poskrbeli, da PDK obiskovalcem ponudi še nekaj več.

V nedeljo popoldan se bo prizorišče prelevilo v kino dvorano, saj bomo predvajali film Jureta Breceljnika Prečkanje Islandije, ki nam bo za slabo uro odvrnil misli od športnega plezanja in nas popeljal v čudovito, zasneženo pokrajino, v kateri bomo spremljali Jeroma Josseranda, ki si je zadal 200 kilometrsko prečkanje Islandije od severa do juga s kajtom in smučmi v enem samem dnevu. Pridružil se nam bo tudi vodja postprodukcije in asistent žirije, ki bo z nami podelil nekaj vtisov ob ustvarjanju filma. 

V zgornjem delu dvorane si boste lahko ogledali fotoreportažo zanimivejših vzponov Janeza Svoljška – aktualnega evropskega prvaka v lednem plezanju v težavnosti, ki je tudi prvi, ki je Sloveniji priboril ta naslov. Na drugi strani pa se boste lahko spoznali z nekaterimi eksotičnimi živalmi.

Pred sobotnim večernim finalom v težavnosti bo za smeh in sproščanje napetosti poskrbel stand-up komik Rok Škrlep.
Nedeljski finale pa bosta otvorila plesalca na zračni svili Urša Štrukelj in Branko Potočan.

Ves čas prireditve se bodo otroci lahko zabavali v otroškem ustvarjalnem kotičku.

Nikakor pa ne zamudite PDK žura, ki bo v soboto po končanem finalu težavnosti za člane v Mitnici v centru Kranja. Za dobro glasbo bo poskrbela skupina Made in Yugoslavia.

Se vidimo!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se