Pojdi na glavno vsebino

Državno prvenstvo v športnem plezanju
27. - 28. nov. 2021

Začetek zadnjega tekmovalnega dne

25. november 2018

Na balvanih so se pomerili cicibani in cicibanke. Med cicibankami sta si prvo mesto delili Jennifer Buckley (DRPK) in Neža Zajc (PS Ascendo), tretje mesto pa je pripadlo Žani Gliebe (AK Ravne). V konkurenci cicibanov je bil najuspešneši Denis Trost (AK Slovenj Gradec), drugi je bil Elija Baloh (PK Kamnik), tretji pa Zal Vrban (ŠPO Celje). 

To je bila hkrati tudi njihova zadnja tekma za državno prvenstvo, kjer je med cicibankami prvo mesto dosegla Neža Zajc (PS Ascendo), druga je Jennifer Buckley (DRPK), tretja pa Julija Batagelj (DRPK). Med cicibani je v skupnem seštevku najboljši Anej Koštomaj (ŠPO Celje), drugi je Elija Baloh (PK Kamnik), tretji pa Denis Trost (AK Slovenj Gradec).

V tekmi v težavnosti so se zjutraj starejše deklice in dečki najprej spopadli s kvalifikacijami, kasneje pa še v finalu, kjer sta bili smeri prevelik zalogaj za tekmovalce in vrh ni bil osvojen.  Na koncu je med starejšimi dečki slavil Bine Meke (PS DPČ Šmartno), drugi je bil Grega Vrbuč (ŠPS PD Mozirje), tretji pa Jakob Pogačar (DRPK). Med starejšimi deklicami pa je zmagala Lucija Tarkuš (AK Slovenjska Bistrica), drugo mesto si je priplezala Letija Fajfar (AO Kranj), tretja pa je bila Ema Seliškar (AK Slovenska Bistrica).

Tudi kadeti in kadetinje so danes plezali v kvalifikacijah in v finalu težavnosti. Med kadetinjami je s svojim plezanjem navdušila in na koncu tudi zmagala Lučka Rakovec (ŠD Proteus), druga je bila Petra Glušič (AK Ravne), tretja pa Ema Stopar (ŠPK Plus). Med kadeti sta vrh dosegla kar dva plezalca in sicer prvo uvrščeni Luka Potočar (ŠPO Radovljica) in drugo uvrščeni Andrej Polak (PK Škofja Loka), tretje mesto pa si je priplezal Aljaž Resnik (PK Kamnik).

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se