Pojdi na glavno vsebino

Državno prvenstvo v športnem plezanju
27. - 28. nov. 2021

Zadnje tekme v težavnosti

26. november 2017

Pri starejši deklicah je najvišje priplezala Lucija Trakuš (AK Slovenska Bistrica), na drugo stopničko se je povzpela Maja Majcen (ŠPO Celje) in na tretjo Letija Fajfar (AO Kranj). Pri starejših dečkih je vrh prav tako ostal neosvojen, najvišje je priplezal Andrej Polak (PK Škofja Loka), drugi je bil Aljaž Resnik (PK Kamnik), tretji pa Anej Batagelj (DRPK).

V skupni razvrstitvi je pri starejši deklicah prvo mesto dosegla Letija Fajfar (AO Kranj), drugo Lucija Tarkuš (AK Slovenska Bistrica) in tretje Maja Majce (ŠPO Celje). Med starejšimi dečki je letos za najboljšega plezalca obveljal Andrej Polak (PK Škofja Loka), državni podprvak v svoji kategoriji je postal Aljaž Resnik (PK Kamnik), tretji pa je bil Anej Batagelj (DRPK).

Pri kadetinjah je v finalu najvišje priplezala Mia Krampl (AO Kranj), druga je bila Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak Maribor), na tretjem mestu pa je, kljub osvojenem vrhu v kvalifikacijah, pristala Vita Lukan (ŠPO Radovljica). Pri kadetih je prvo mesto osvojil Žiga Zajc (PS Ascendo), ki je imel že po kvalifikacijah z osvojenim vrhom odločino izhodišče. Drugi je bil Havijer Lešnik (DEŠ), tretji pa Maks Bogolin (AO Črnuče).

V skupni razvrstivi je pri kadetinjah najboljšo v sezoni določil superfinale, kjer je bila Vita Lukan (ŠPO Radovljica) boljša od Mie Krampl (AO Kranj), tretje mesto pa je pripadalo Urški Repušič (ŠPO APD Kozjak Maribor). Pri kadetih je bil najboljši v sezoni Luka Poročar (ŠPO Radovljica), drugi je bil Žiga Zajc (PS Ascendo), tretji pa Klemen Novak (AO Kranj). 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se